Blender sau storcator de fructe? Ce sa alegi?

Cand vine vorba de o alimentatie sanatoasa, majoritatea lumii te sfatuieste sa consumi cat mai multe fructe si legume. Acestea contin foarte multe vitamine, minerale si in general nutrienti de care are nevoie corpul.

Pt. mine cel mai usor mod de a introduce in alimentatie aceste 2 tipuri de alimente este fie cu ajutorul unui blender sau a unui storcator de fructe.

https://en.wikipedia.org/wiki/Blender

Desi aceste 2 electrocasnice par asemanatoare, nu sunt chiar la fel. Eu personal prefer blenderul. Si o sa-ti zic si de ce.

Spre deosebire de storcatorul de fructe, la blender nu esti limitat doar la fructe, iti poti face smoothie-uri/shake-uri din legume, fructe, lactate, etc. Daca vrei asa o recomandare, ia-ti blender Philips – pret mic, ieftin si isi face treaba foarte bine.

Deci sa fie clar, blenderul nu face sucuri,  ci smoothie-uri care sunt putin mai consistente si care contin mai multe tipuri de fructe sau legume. Gasesti retete de smoothie-uri si review-uri la electrocasnice de preparat bauturi pe QUIKDRINKS.COM daca te intereseaza.

Acuma revenind la storcatoarele de fructe, acestea sunt mai mult asa daca preferi sucurile de fructe chiar pe bune naturale.

Un storcator de fructe de calitate poti vedea in video-ul de mai jos:

https://en.wikipedia.org/wiki/Juicer

Partea mai nasoala la storcatoarele de fructe este ca au mai multe componente care trebuie curatate dupa fiecare folosire. Daca vrei sa-ti iei un storcator de fructe, vezi sa fie de calitate, recipientul de colectare sa fie solid, tubul de alimentare mare, si asa mai departe. Ca si producator, gasesti modele bune la Philips, Heinner…